Rapport: geclassificeerde items gevonden in Trump-opslageenheid in Fla.

08 Dec 2022

Rapport: geclassificeerde items gevonden in Trump-opslageenheid in Fla.

WASHINGTON (AP) - Ten minste twee items die als geclassificeerd waren gemarkeerd, werden gevonden in een opslageenheid in West Palm Beach, Florida, nadat advocaten van voormalig president Donald Trump een bedrijf hadden geregeld om te zoeken naar aanvullend geclassificeerd materiaal, volgens een gepubliceerde woensdag melden. De items zijn aan de FBI verstrekt.

The Washington Post meldde op basis van anonieme bronnen dat de items waren ontdekt door een extern team dat door Trumps vertegenwoordigers was ingeschakeld om zijn andere eigendommen te doorzoeken nadat de FBI ongeveer 100 documenten had teruggevonden die waren gemarkeerd als geclassificeerd tijdens een huiszoeking op 8 augustus in zijn Palm Beach. landgoed, Mar-a-Lago.

De aard van het nieuw gevonden materiaal was niet meteen duidelijk, maar de opslagruimte waarin ze werden gevonden, was gebruikt om items te bewaren van een kantoor in Noord-Virginia dat door stafleden van Trump werd gebruikt nadat hij zijn kantoor had verlaten, aldus de krant.< /p>

De ongeveer 100 documenten die de FBI in augustus uit Mar-a-Lago buitmaakte, stonden bovenop de 37 met classificatiemarkeringen die Trump-advocaten tijdens een bezoek in juni uit het huis haalden. Daarnaast werden in januari 15 dozen met ongeveer 184 geheime documenten teruggevonden door de National Archives and Records Administration.

De mogelijkheid dat het ministerie van Justitie nog niet alle geheime materialen heeft teruggevonden bestaat al maanden.

De huiszoeking van de FBI in augustus kwam nadat onderzoekers bewijsmateriaal hadden ontwikkeld waaruit bleek dat er nog meer gevoelige documenten waren achtergebleven, ook al hadden Trump-vertegenwoordigers verklaard dat alle geheime documenten die in een dagvaarding van het ministerie van Justitie waren gevraagd, waren gevonden en teruggestuurd.

Nadat een federale rechter het Trump-team onder druk had gezet om volledige naleving van de dagvaarding aan te tonen, zei de krant, schakelde het een extern bedrijf in om eigendommen te doorzoeken, waaronder Trump's golfclub in Bedminster, New Jersey, evenals Trump Tower in New Jersey. de stad York.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie weigerde commentaar te geven.

Een woordvoerder van Trump reageerde op berichten over de zoektocht van een extern bedrijf naar geheim materiaal en zei in een verklaring: “President Trump en zijn raadsman blijven coöperatief en transparant, ondanks de ongekende, illegale en ongegronde aanval op president Trump. en zijn familie door het bewapende ministerie van Justitie.”

Woordvoerder Steven Cheung reageerde niet op een vervolgtelefoontje over latere rapportage waaruit bleek dat een huiszoeking van de opslageenheid ten minste twee items met classificatiemarkeringen had opgeleverd.