Liz Cheney dook weer op in de verwijderde tweet van Paul Gosar ter ondersteuning van de oproep van Donald Trump om de Amerikaanse grondwet te beëindigen: 'Is het al tijd om Trump te veroordelen?'

08 Dec 2022

Liz Cheney dook weer op in de verwijderde tweet van Paul Gosar ter ondersteuning van de oproep van Donald Trump om de Amerikaanse grondwet te beëindigen: 'Is het al tijd om Trump te veroordelen?'

Rep. Liz Cheney van Wyoming en Rep. Paul Gosar van Arizona.Mary Schwalm en Andrew Harnik/AP Photos

Zaterdag stelde Trump voor regels in de grondwet te beëindigen die hebben geleid tot omstreden kiezersfraude bij de verkiezingen van 2020.

Terwijl hij een reactie kreeg van GOP-senatoren over de opmerking, was afgevaardigde Paul Gosar het met Trump eens in een inmiddels verwijderde tweet.

Rep. Liz Cheney dook weer op in de tweet van Gosar en riep de leider van de House Minority, Kevin McCarthy, op om de voormalige president te veroordelen.

GOP-vertegenwoordiger Liz Cheney van Wyoming riep de nu verwijderde tweet van vertegenwoordiger Paul Gosar uit waarin hij voormalig president Donald Trump goedkeurde en opriep tot de "beëindiging" van regels en voorschriften in de grondwet waarvan hij beweerde dat ze tot fraude bij de presidentsverkiezingen van 2020 hadden geleid.

In een post op Truth Social die dit weekend werd geplaatst, prees de voormalige president opnieuw de ongegronde "massale en wijdverspreide fraude en bedrog" die volgens hem plaatsvonden bij de verkiezingen van 2020. Hij stelde voor de verkiezingsuitslag weg te gooien of geheel nieuwe verkiezingen te houden, waarbij hij de schuld legde bij niet-gespecificeerde Amerikaanse wetten en voorschriften die tot zijn nederlaag hadden geleid.

"Een massale fraude van dit type en omvang maakt de beëindiging van alle regels, verordeningen en artikelen mogelijk, zelfs die in de grondwet", schreef hij op Truth Social Saturday. "Onze grote 'stichters' wilden en wilden valse en frauduleuze verkiezingen niet goedkeuren!"

Na reactie van GOP-senatoren op zijn oproep om de Amerikaanse grondwet te beëindigen, probeerde Trump maandag zijn opmerkingen terug te draaien.

"The Fake News probeert eigenlijk het Amerikaanse volk ervan te overtuigen dat ik zei dat ik de grondwet wilde 'beëindigen'. Dit is gewoon meer DISINFORMATIE & LEUGENS", schreef Trump op Truth Social.

Ondanks dat andere GOP-wetgevers de opmerkingen van de voormalige president veroordeelden, tweette Gosar, een Republikein uit Arizona, de Saturday Truth Social-boodschap van Trump, waarmee hij de voormalige president steunde.

"Ongekende fraude vereist een ongekende remedie", schreef Gosar in de inmiddels verwijderde tweet.

Gosar-woordvoerder Anthony Foti vertelde Bryan Metzger van Insider dat kwade trouwacteurs en "mensen met een laag IQ" de tweet verkeerd hadden gelezen, waardoor de wetgever van Arizona de tweet moest verwijderen.

Verhaal gaat verder

"Niemand in het Congres heeft meer gestreden voor constitutionele waarden dan congreslid Gosar. Hij staat niet voor niets bekend als een strikte constitutionalist. Hij heeft een decennium aan stemmen die dat bewijzen", aldus Foti. "President Trump heeft zijn verklaring opnieuw uitgegeven om te verduidelijken wat hij bedoelde. Degenen die beweren dat Trump of congreslid Gosar niet in de grondwet gelooft, handelen te kwader trouw of zijn mensen met een laag IQ die onze taal en onze acties niet kunnen begrijpen."

p>

Cheney nam later woensdag deel aan het discours op Twitter en deelde een screenshot van Gosar's verwijderde tweet en tagde House Minority Leader Kevin McCarthy.

"Heb je deze tweet gezien voordat @RepGosar hem verwijderde?" schreef ze, gericht aan McCarthy. "Tijd om Trump al te veroordelen?"

Vorige week sprak Cheney McCarthy ook toe op Twitter, waarin hij de GOP-leider van het Huis vroeg om zijn "veroordeling van Donald Trump voor zijn ontmoeting met neonazi Nick Fuentes, de pro-Poetin-leider van de America First Political Action Conference."

p>

"Vorige week zou je Trump niet veroordelen voor een diner met Fuentes & West", twitterde Cheney dinsdag. "Trump zei deze week dat we alle regels, verordeningen enz. 'Zelfs die in de Grondwet' moeten opheffen om de verkiezingen ongedaan te maken. Ben je zo volslagen principieel dat je dit ook niet zult veroordelen?"

Lees het originele artikel op Business Insider