'Don't Say Gay' wetgever uit Florida aangeklaagd wegens fraude

08 Dec 2022

'Don't Say Gay' wetgever uit Florida aangeklaagd wegens fraude

TALLAHASSEE, Fla. (AP) – De wetgever uit Florida die de controversiële wetscritici “Don't Say Gay” heeft gesponsord, is aangeklaagd op beschuldiging van oplichting van een federaal coronavirusleningsprogramma voor kleine bedrijven, zeiden functionarissen woensdag.

p>

Federale aanklagers zeiden dat afgevaardigde Joe Harding, 35, op illegale wijze meer dan $150.000 van de Small Business Administration aan pandemische hulpleningen heeft verkregen of probeerde te verkrijgen. Hij wordt aangeklaagd voor twee gevallen van bankfraude, twee gevallen van witwassen en twee gevallen van het afleggen van valse verklaringen.

Harding, een Republikein, kreeg dit jaar landelijke bekendheid vanwege zijn sponsoring van een wet die onderwijs over seksuele geaardheid en genderidentiteit in de kleuterschool tot en met de derde klas verbiedt, evenals materiaal dat niet geschikt wordt geacht voor de leeftijd.

"Ik wil dat het publiek en mijn kiezers weten dat ik de lening volledig heb terugbetaald en heb meegewerkt aan de onderzoekers zoals gevraagd", zei Harding in een schriftelijke verklaring.

De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van Florida heeft Harding tijdelijk ontheven van zijn commissietaken in de Legislature.

Een proef is gepland voor 11 januari.